Tipy na prostření svatební tabule
Umístění talířů, sklenic a příborů
Základ každého pěkně prostřeného stolu tvoří ubrus, talíře a jídelní příbory. Protože na svatbách se většinou servírují čtyři chody – předkrm, polévka, hlavní jídlo a dezert (dort) – je potřeba více druhů talířů, skleniček a příborů. Jak mají být jednotlivé věci správně rozmístěny si můžete přečíst v jednom z našich článků v blogu. Ve zkratce jde o to, aby hlavní talíře byly uprostřed, menší talířek nalevo a sklenice napravo. Dezertní příbory jsou položeny nad talířem, ostatní pak v takovém pořadí, v jakém se budou jíst jednotlivé chody, například tedy nůž na předkrm bude dál od talíře než polévková lžíce.
Originální příbory pro nevěstu a ženicha
Svatební prostření v elegantním i přírodním stylu
Samozřejmě možností, jak vyzdobit svatební stůl, je celá řada. Z čistě praktického hlediska určitě nesmí chybět ubrousky a jmenovky. Dále jsou k dozdobení využívány barevné organzy nebo, pokud preferujete přírodní styl, přírodní juta. Určitě by neměly chybět květiny, ideálně živé, případně sušené nebo umělé. Doporučujeme volit spíše nižší aranžmá, aby květiny hostům nebránily ve výhledu.