Jak použít dezertní vidličku?

Po hlavním chodu máme možnost zakončit chutný oběd formou moučníku, který se konzumuje za pomocí speciálních dezertních vidliček. Dezertní vidlička má tři hroty a používá se v kombinaci s dezertní lžičkou. Vidličku držíme v levé ruce a lžičku v ruce pravé. Lžička nám plní podobnou funkci jako příborový nůž

Jaký použijeme typ dezertního příboru, se liší podle servírovaného pokrmu – popsanou kombinaci používáme v případě, že nám nabídnou pevný dezert, například dort či koláč. Ovšem možné je i použití dezertní lžičky v případě, že obdržíme moučník, který má měkkou konzistenci. Týká se to nejrůznějších pěnových dezertů a tvarohových krémů.

Je možné používat ruce?

Konzumace dezertu za pomoci rukou je ve společnosti faux-pas. Člověk se při konzumaci může snadno ušpinit a navíc při žvýkání dezertu přímo z dlaně nevypadá nijak duchaplně. Vyjímku tvoří pouze drobné sladkosti, jako jsou madle v čokoládě, pralinky či jednohubky, u nichž by bylo nabírání pomocí vidličky velmi obtížné. 

Vyberte si kvalitní dezertní vidličky u nás

Pokud chcete oslnit vaši návštěvu, pořiďte si některou z našich sad dezertních vidliček. Jsou vyrobeny z odolného nerezu a vybrat si můžete z množství zajímavých vzorů na rukojeti.