
Rádce


Něco málo o stříbrných příborech
Věděli jste, že používání stříbrných příborů je zdravé?
Stříbrné příbory mají investiční i emocionální hodnotu. Jedná se o počáteční investici do majetku, který v průběhu let neztratí na hodnotě.

Slavnostní prostření stolu
Slavíte narozeniny, Vánoce či Nový rok a chystáte nejen opulentní jídlo ale i slavnostní prostření stolu a najednou váháte, kde má který příbor ležet? Poradíme vám krok po kroku.

Správné držení příboru
Víte, jak se má správně držet lžíce, vidlička či nůž? Nebo kam uložit ubrousek? Odpovědi hledejte v tomto článku. Věříme, že vám naše rady pomohou při pořádání nejrůznějších oslav či vánočním stolování.

Jak používat rybí příbory?
Proč je speciální příbor na ryby? A jak se s ním správně podle etikety zachází? Přečtěte si, jak rybu rychle a efektivně na talíři vykostit.

Tipy na prostření svatební tabule
Svatba by měla být jeden z nejkrásnějších dnů v životě, a tak by i prostření svatební tabule mělo být jedinečné. Podívejte se na naše tipy na výzdobu tabule v elegantním i přírodním stylu.

Jak správně jíst špagety?
Klasický pokrm Italů – těstoviny – má stále větší oblibu i u Čechů. Ne všichni ale ví, jak třeba špagety nebo makaróny správně podle etikety konzumovat. Poradíme.

Údržba a leštění stříbrných příborů
Přinášíme tipy na výběr, údržbu a leštění stříbrných příborů. Víte, že právě stříbro je nejzdravějším materiálem pro jídelní příbory?

Jak správně jíst ovoce příborem?
Ač to zní pro mnohé divně, ano některé ovoce se má správně podle etikety konzumovat pomocí dezertního příboru. Chybět by na stole neměla ani miska na opláchnutí prstů.
