Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Jak správně jíst dezert?

Pokud stolujete v luxusnější restauraci, většinou po hlavním jídle následuje sladká tečka ve formě dezertu. Jak jej správně konzumovat podle pravidel etikety?

Jak použít dezertní vidličku?

Po hlavním chodu máme možnost zakončit chutný oběd formou moučníku, který se konzumuje za pomocí speciálních dezertních vidliček. Dezertní vidlička má tři hroty a používá se v kombinaci s dezertní lžičkou. Vidličku držíme v levé ruce a lžičku v ruce pravé. Lžička nám plní podobnou funkci jako příborový nůž

Jaký použijeme typ dezertního příboru, se liší podle servírovaného pokrmu – popsanou kombinaci používáme v případě, že nám nabídnou pevný dezert, například dort či koláč. Ovšem možné je i použití dezertní lžičky v případě, že obdržíme moučník, který má měkkou konzistenci. Týká se to nejrůznějších pěnových dezertů a tvarohových krémů.

Je možné používat ruce?

Konzumace dezertu za pomoci rukou je ve společnosti faux-pas. Člověk se při konzumaci může snadno ušpinit a navíc při žvýkání dezertu přímo z dlaně nevypadá nijak duchaplně. Vyjímku tvoří pouze drobné sladkosti, jako jsou madle v čokoládě, pralinky či jednohubky, u nichž by bylo nabírání pomocí vidličky velmi obtížné. 

Vyberte si kvalitní dezertní vidličky u nás

Pokud chcete oslnit vaši návštěvu, pořiďte si některou z našich sad dezertních vidliček. Jsou vyrobeny z odolného nerezu a vybrat si můžete z množství zajímavých vzorů na rukojeti.






Zpět do blogu o stolování
Navštivte partnerské obchody
z produkce Internetový-prodej.cz